Sök och boka hotell i Dubai

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Shopping i Dubai


Shopping i Dubai. I Dubai finns det mycket goda möjligheter till shopping. Dubai har, historiskt sätt, varit en mycket viktig plats för handel. Västerländska och österländska handelsmän har en tradition av att i Dubai för att göra affärer. Utbudet av olika varor i Dubai är enormt. Kom ihåg att det pris som anges i butiken eller ute på marknaden alltid är förhandlingsbart.

Prutning är, som i alla arabländer, en del av själva köpet. I många fall kan du pruta ner priset mer än 30 %. Detta gäller dock inte i shoppinggalleriorna. Några av de saker som du med fördel kan köpa i Dubai är guld och ädelstenar, hemelektronik, mattor och kryddor. I Dubai finns det moderna shoppinggallerior, såväl som traditionella marknadsplatser.

Dessa traditionella marknadsplatser kalla för souker. När du besöker Dubai så får du inte missa gold souk och spice souk. För dig som tänkt åka till Dubai för att shoppa så kan det vara en god idé att boka in en biljett i slutet av januari. Det är inte bara under denna tid som klimatet är skönast. Mellan 24 januari till 24 februari går nämligen också Dubais berömda Shopping Festival av Stapeln.

Är du intresserad av att köpa kläder, skor eller klockor, så kan du styra kosa mot stadsdelen Karama. Här hittar du nämligen mängder av butik som saluför den typen av varor. Kom dock ihåg att du ska inta en viss försiktighet när du handlar kläder i Dubai. Mycket som du ser i butikerna är plagiat. Samtidigt ska man då också komma ihåg att priset är mycket lågt. Dataspel är också mycket billigare i Dubai än vad de är hemma i Sverige. Kom dock ihåg att det ofta handlar om illegala piratkopior.

Då Dubai är en tämligen utspridd stad, men också med tanke på att det kan bli upp till 40 °C varmt, så är det alltid en god idé att åka taxi mellan de olika shoppingdistrikten. Att åka taxi i centrala Dubai är mycket billigt. Du behöver inte betala mer än 50 kronor för en resa. Trafikstockningar är vanligt i Dubai, men det påverkar inte priset på din taxiresa, då taxametern står still. Taxichaufförerna är också duktiga på att hitta kreativa lösningar ut ur trafikkaoset.

I Dubai är öppettiderna i regel mer generösa än vad de är i Sverige. Marknadsplatserna stänger vid 20.30, men många av de stora shoppinggalleriorna är öppna till midnatt. Innan du åker till Dubai är det alltid en god idé att lägga upp en budget för hur mycket du ska lägga ut på shopping. Vidare är det alltid smart att åka med en halvtom resväska till Dubai. Chansen att väskan kommer att vara något tyngre på hemvägen är onekligen stor.

Det enklaste sättet att ta sig till Dubai är att bok in sig på ett direktflyg, antingen från Stockholm Arlanda, Oslo Gardemoen eller Köpenhamn Kastrup. När du bokat ditt flyg till Dubai så är det också hög tid att se sig om efter lämpligt logi. I Dubai finns hotell i alla prisklasser.