Sök och boka hotell i Dubai

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flyg Dubai


Flyg Dubai. Det är alltid bra att vara ute i god tid när du ska boka ett flyg till Dubai. Boka helst några månader i förväg för att vara säker på att få tag på en bra biljett. Du kan flyga direkt till Dubai från Stockholm Arlanda, Oslo Gardemoen och Köpenhamn Kastrup. Oftast är direktflyg inte bara det snabbaste alternativet utan också det viktigaste. Direktflyg från Stockholm till Dubai tar omkring sex timmar.

Innan du genom får din bokning så ska du alltid kontrollera så att det pris som anges är inklusive skatter och andra avgifter. Har du möjlighet så ska du alltid välja E-ticket. På så vis slipper du allt krångel med pappersbiljetter. Vidare är det vanligt med att man får betala en kostnad för att få biljetterna hemskickade.

Vidare ska du alltid jämföra pris mellan flera olika avgångar till Dubai. Det enklaste sättet att boka ett flyg till Dubai är att göra det direkt över Internet. Du kan hitta ett prisvärt flyg till Dubai på sajter som Travelstart, Supersavertravel, BIG Travel och Boka smart. När du flyger till Dubai så kommer du att landa Dubai International Airport. Flygplatsen har tre terminaler.

I terminal 1 återfinns bland annat bolag som Air France, British Airways, KLM, Lufthansa, Norwegian Air Shuttle, SAS och United Airlines. I terminal 2 återfinns bland annat Finnair. Terminal tre, som skulle öppna i maj 2008, öppnas istället i oktober 2008 och kommer att vara helt dedikerad till Emirates Airline.

Dubai International Airport ligger endast fyra kilometer från stadens centrum. Således är det mycket smidigt att ta sig till och från flygplatsen. Du ska dock vara medveten om att det kan förekomma en del trafikstockningar i Dubai, och du bör således avsätta lika extra tid, för att ta dig ut till flygplatsen, när du ska flyga hem från Dubai.

På Dubai International Airport finns goda möjligheter till shopping, som dessutom är Tax-free. I detta shoppingparadis, på 5 400 kvadratmeter, så kan du bland annat handla juveler, elektronik, kosmetika, sprit, sportutrustning, kläder och böcker. Vidare kan Dubai International Airport erbjuda ett stort antal trevliga restauranger.

Under ett år tar flygplatsen emot en bra bit över 30 miljoner passagerare. Dubai World Central International Airport är för närvarande under konstruktion. Tanken är att flygplatsen ska ta hand om de internationella flygbolagen. Skulle du vara osäker på vad du får ta med dig i ditt handbagage så är det alltid bra om surfar in på respektive flygplats hemsida. Om du är i behov av en hyrbil i Dubai så är det bra om du bokar den samtidigt som du ordnar med flygresan. På flygplatsen finns en rad olika uthyrningsfirmor, däribland Europcar, Hertz, Avis och Budget.

Kom ihåg att det är en tidsskillnad på tre timmar mellan Sverige och Dubai, när svensk standardtid gäller. Det betyder att när klockan är 12.00 i Sverige så är den 15.00 i Dubai. När Sverige har sommartid, från sista söndagen i mars till sista söndagen i oktober, så är tillskillnaden endast två timmar.