Sök och boka hotell i Dubai

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Dubai Marina


Dubai Marina. Dubai är ett emirat som skapades år 1833 och som ligger vid Persiska viken. Vidare är Dubai också namnet på dess huvudstad. Sedan 1971 ingår Dubai i Förenade Arabemiraten, tillsammans med sex andra emirat. Dubai är det emirat som har störst invånarantal. Området där Dubai nu ligger har länge varit en plats för handel. Här möttes köpmän från öst och väst.

Dubai Marina är ett distrikt som ligger i hjärtat av vad som numera kallas för nya Dubai. Marinan är helt kostgjort och har utvecklats av fastighetsföretaget Emaar Properties. Dubai Marina kommer, när den är färdigbyggd, att bestå av över 200 höga byggnader, men även några gigantiska skyskrapor, däribland Dubai Marina Towers, The Torch Dubai Marina och The Princess Tower. När den står klar räknar man med att Dubai Marina kommer att vara störst i sitt slag, i hela världen.

Ett tydligt uttalat syfte med Dubai Marina är att man vill locka till sig människor med en kosmopolitisk prägel. Tanken är att de människor som flyttar till Dubai Marina ska leva ut sin dröm. Dubai Marina står för en exklusivitet och en status som är mycket svårslagen. Kombinationen av pulsen från storstaden och närheten till vatten, med den friska sjöbrisen, lockar många.

Men för att ha råd med en lägenhet i Dubai Marina så måste man ha en tämligen fet plånbok. Man räknar med att 75 000 till 100 000 personer kommer att bo i Dubai Marina. Den totala kostnaden för byggandet av Dubai Marina ska enligt uppgifter uppgå till inte mindre än sex miljarder dollar.

Dubai Marina onekligen en plats som sjuder av liv. Förutom hus kommer det att finnas parker och läkarmottagningar. Självklart finns även en Dubai Marina Yacht Club. Du kommer inte ha något problem med att hitta en restaurang i din smak. Kolla i Dubai Marinas alldeles egna 50-talsdiner eller varför inte prova på sushi. Vidare finns det även många trevliga fik i Dubai Marina. Här kan man sitta, i lugn och ro, med sitt kaffe och blicka ut över vattnet och folklivet och insupa den härliga atmosfären.

Dubai Marina är strategiskt placerad nära Interchange 5, längs Sheikh Zayed Road. I närheten ligger bland annat kända landmärken som Dubai Internet City, The American University of Dubai och The Emirates Golf Club. Om man köper en lägenhet i Dubai Marina lär man sällan ha tråkigt. Här kan du exempelvis fiska, jogga, åka ut med båten och kanske framför allt träffa många spännande människor.

Dubai Marina är inte bara den idealiska platsen för dig, utan även för din båt. Som båtägare kommer du säkerligen att uppleva Dubai Marina som något helt utöver det vanliga. Tänk dig att sitta i din lägenhet eller villa och se din båt gunga rofyllt vid sin hamnplats. Skulle det uppstå något problem med båten så erbjuds en rad olika tjänster, alltifrån reparationer till städning. På så vis kan du alltid åka ut med din båt närhelst du vill.